zaterdag 13 februari 2010

Schoonmaakactie Vliegenbos groot succes



Zaterdag 13 februari was het dan zover. De jaarlijkse schoonmaakactie van de Stichting Vliegenbos. Al jaren zet de stichting zich in voor het behoud van dit mooie en oudste bos van Amsterdam. In het verleden hebben verschillende wethouders op deze plek al woningen ingetekend. Gelukkig is dit nooit gebeurd en kunnen velen nog steeds van deze locatie genieten.
In de vrieskou kleurde het bos door de aanwezigheid van de vele CDA-ers(10) nog groener. Het bos werd afgestruind naar afval. CDA-Noord wil door mee te doen aan deze actie uiting geven aan één van de speerpunten van haar verkiezingsprogramma namelijk een schoon Noord.
Voor mij de derde keer meedoen. Het is goed om te zien hoe betrokken de stichting is bij het bos en dat de verhoudingen tussen de stichting en het stadsdeel gelukkig sterk is verbeterd. Samen zetten we ons nu in voor meer bekendheid van het bos en een beter gebruik. De schoonmaakactie vandaag is verrassend. Veel minder afval dan de vorige jaren. Dit past in de lijn dat Noord schoner is geworden. Erg mooi om dat nu in praktijk zo te zien.
Desondanks was de opbrengst van de schoonmaakactie nog steeds fors. Vooral CDA-er Angela Hoeve heeft flink mogen rapen, aangezien zij het stukje bij het Brederocollege onder haar hoede had genomen.
De actie werd afgesloten met een sfeervol samenzijn in de keet van de scouting Wartburg. Met een borrel aangeboden door Albemarle hebben we met de Stichting Vliegenbos gesproken over belang van het bos. De plannen en samenwerking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten