dinsdag 22 juni 2010

Kandidaat voorzitter CDA Amsterdam


Vrijdag aanstaande wordt de nieuwe voorzitter van het CDA Amsterdam gekozen. Na lang nadenken heb ik me beschikbaar gesteld voor deze zware, maar zeker nu, belangrijke vrijwilligersbaan.

Na de gemeenteraadsverkiezingen ben ik, mede doordat ik niet meer terug kwam in het bestuur van Amsterdam-Noord, gaan nadenken over de positie van het CDA in Amsterdam. Is er bestaansrecht? Waarom toch op lokaal niveau die afstraffing? We kunnen eindeloos hierover blijven nadenken, maar mijn conclusie is denk ik relevanter.
Het CDA heeft een duidelijk verhaal. Een verhaal dat een breed draagvlak heeft. Helaas lukt het alleen niet dit verhaal bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Daar ligt een taak voor de partij, maar ook voor mij. Het mag niet gebeuren dat bij de volgende verkiezingen het CDA nog lager scoort dan in 2010! Juist om die reden wil ik mijn verantwoordelijkheid nemen en heb me daarom verkiesbaar gesteld voor het voorzitterschap van het CDA Amsterdam.

Wat wil ik daarvoor doen:

Intern:
naast een dagelijks bestuur een algemeen bestuur instellen met vertegenwoordigers van de stadsdelen
die vertegenwoordigers verantwoordelijk maken voor activiteiten in de stadsdelen
de fracties ondersteunen op het gebied van pers en communicatie
ludieke activiteiten organiseren voor verschillende leefstijlen binnen CDA, we moeten vooral naast serieuze bezigheden samen van het leven genieten
nauw samenwerken met gemeenteraadsfracties en deelraadfracties om politieke koers samen uit te stippelen en tevens actualiteiten te vertalen.

Extern:
contacten met migrantenkerken verder uitbouwen
zichtbare activiteiten organiseren voor (niet)leden op onconventionele wijze
bereiken via social media, als hyves, linked in en twitter. Niet eenmalig, maar herhaaldelijk.
Een intensiever contact met kamerleden en partijbestuur in Den Haag, zodat Amsterdams geluid gehoord wordt en vooral een plek krijgt in Haagse politiek.


Door mijn ervaring als folderaar, ledenwerver, raadslid, CDJA-kernvoorzitter, wethouder etc denk ik veel verschillende kanten van het partijlidmaatschap en partijwerk te hebben gezien. Dit heeft me gevormd, maar helpt ook, om mij te verplaatsen in die dingen waar alle actieve CDA-ers in Amsterdam mee bezig zijn. Juist voor en met hen wil ik me inzetten om het CDA in de hoofdstad weer een positie te laten veroveren die het verdient!

donderdag 17 juni 2010

Structuurvisie Amsterdam 2040

CDA: Onderzoek naar wonen in Noorder IJplas

Vanuit Noord wil de raad een duidelijk signaal richting de centrale stad geven wanneer het gaat om de ruimtelijke ontwikkelingen van Amsterdam en in het bijzonder van Noord hierbinnen.
Vanuit CDA heeft raadslid Harm-Jan van Schaik bepleit voor een structurele verbinding tussen het Java-eiland en de Boorstraat. “Noord is onderdeel van de stad. Hier horen goede verbindingen over het water bij. Op korte termijn betekent dat in onze optiek een varende brug”, Verder heeft het CDA gepleit voor een vitaal landelijk Noord, windmolens bij de Noorder Ijplas in plaats van bij Zunderdorp. Gepleit voor het behoud van het dorpse en groene karakter van Schellingwoude en tegen bebouwing bestaande sportvelden van de Meteoor en op sportpark Melkweg.
Met betrekking tot Noorder Ijplas hebben we een amendement ingediend. In het DB voorstel werd expliciet aandacht besteed aan de komst van woonboten van ADM-ers naar de Noorder Ijplas. Voor het CDA gaat dit te ver. We kunnen niet de ene groep bevoordelen boven een andere. Wij zien meer in breed onderzoek naar mogelijkheden van toevoegen van een woonfunctie in de Noorder Ijplas Ons eerste amendement van de nieuwe raadsperiode haalde ruime steun. Alleen Groen Links en SP stemden niet in.