zondag 28 oktober 2012

Met gezin naar het bos

 

Het bos in

Wat is het toch heerlijk om met elkaar te genieten van de natuur. Tijdens de herfstvakantie hebben we samen met de kinderen een ware ontdekkingstocht gemaakt door het bos. Op zoek naar paddestoelen, eikels, dennenappels etc. Bomentikkertje doen en met de buggy op survival door de modder. Op zo'n moment besef ik weer hoe rijk gezegend ik ben. Hoewel we het W.H. Vliegenbos in de buurt is, kan dit natuurlijk niet tippen aan de bossen in het Vechtdal of op de Veluwe.

 

dinsdag 23 oktober 2012

Waterfrontontwikkeling Amsterdam-Noord


Elke keer wanneer ik op de pont sta denk ik met genoegen terug aan mijn periode in het stadsdeelbestuur van Amsterdam-Noord. Wat is er veel gebeurd in die tijd en wat worden nu steeds meer resultaten zichtbaar uit die periode. Naast de komst van HEMA, MTV en VNU is EYE (filmmuseum) toch wel echt de blikvanger van Noord geworden.

Trots mogen we zijn als stad en als stadsdeel, dat de waterfrontontwikkeling ondanks de economisch mindere tijd, toch zo goed gaat. Blij ben ik ook met de komst van de vele nieuwe culturele initiatieven en horeca, die het leven zoveel aangenamer maken.

 Noord verkoopt zichzelf momenteel als gebied waar ambitie en lef worden beloond. Ik ben heel benieuwd hoe de NDSM-Werf, Tolhuistuin, Buiksloterham en Shell-toren (Overhoeks) er over 10 jaar uitzien. Ik hoop dat het blijvende plekken in de stad mogen zijn, waar creativiteit en lef gewaardeerd worden.