dinsdag 6 april 2010

April weer extra aandacht voor fietswrakken in Noord

In het kader van een schone, hele en veilige woonomgeving vindt er in april weer extra handhaving op fietswrakken plaats. na een waarschuwing worden fietsen, waarvan duidelijk is dat ze tot categorie fietswrak behoren, verwijderd en afgevoerd. Op deze manier ontstaat ruimte voor fietsen die wel gebruikt worden en wordt gewerkt aan een schone leefomgeving.

Informatie zoals we die ook de stadsdeelwebsite weergeven:

In april houdt stadsdeel Amsterdam-Noord, samen met het Buurtveiligheidsteam (BVT) een fietsenactie. Fietswrakken worden weggehaald zodat de straat er weer netjes uitziet. Ook wrakken die aan gemeentelijke eigendommen zijn vastgemaakt, worden verwijderd.

Eerst een waarschuwing
Eerst krijgt de fiets een sticker met daarop een datum, een soort waarschuwing. De eigenaar van de fiets kan vóór deze datum de fiets nog zelf weghalen. Na de datum haalt het stadsdeel de fiets weg en stalt deze bij het fietsdepot in het Westelijk havengebied.Tegen betaling en op vertoning van een legitimatiebewijs kan de eigenaar de fiets ophalen bij het fietsdepot, Bornhout 8. Bel van te voren: tel. 020 334 4522.

Wilt u van uw oude fiets af?
Wilt u van uw oude fiets af, breng hem dan naar het Afvalpunt op de Papaverweg (ingang Struisgrasstraat). U kunt uw fiets ook met open slot bij het grofvuil aanbieden op uw vaste ophaaldag. Het moet wél duidelijk zijn dat de fiets bij het grofvuil hoort!

Wat is een fietswrak?
een fiets waaraan essentiële onderdelen ontbreken waardoor er niet meer op gereden kan worden
een verwaarloosde fiets waarvan duidelijk is dat die al geruime tijd niet is gebruikt of verplaatst is
een fiets die niet gemakkelijk in goede staat te brengen is en waarvan de reparatiekosten hoger zijn dan de waarde van de fiets.