vrijdag 26 februari 2010

Debat Marokkaanse Unie

Vrijdagavond mag ik deel nemen aan het verkiezingsdebat van de Marokkaanse Unie. In een volle gymzaal van Ons Huis wordt aan veelal Marokkaanse mannen uitgelegd, hoe het stemmen in Nederland werkt. Dat er verschillende partijen zijn en hoe machtigingskaarten werken. Na een klein half uur beging het lijsttrekkersdebat. Partijen krijgen kort de tijd te vertellen waar ze voor staan en wat hen uniek maakt. Daarna ontstaat een debat met de zaal.

De voorzitter doet het goed en er ontstaat een levendig, verhelderend debat. De zaal neemt geen genoegen met halve antwoorden en ik heb eindelijk het gevoel bij een debat te zijn waar we in dialoog zijn met elkaar. De verschillen tussen partijen worden duidelijk. De boodschap betaald parkeren van Groen Links is een hele andere dan die van CDA tegen verder betaald parkeren. Beiden krijgen support uit de zaal.

Kijk op werk, hoofddoekjes, integratie en wonen. Alles komt langs. Goede gesprekken ook na afloop. Anders dan 4 jaar geleden heb ik nu gevoel dat ook CDA-boodschap over ‘basis op orde’, veiligheid en aandacht voor kinderen/ gezinnen, aan Marokkaanse kiezers is besteed. Ook onze identiteit spreekt mensen aan. Leuk ook om te zien dat onze fractievoorzitter Patricia Wouda bij aantal van hen zeer goed viel. Pleidooi zelfs voor meer vrouwen op de kandidatenlijsten. Een geslaagde avond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten