donderdag 25 februari 2010

Aanpak graffiti draagt bij aan schone buurt.


Graffiti is voor velen een doorn in het oog. Sommigen kunnen het waarderen, maar wanneer je op straat vraagt wat men er van vindt is het al snel duidelijk. Graffiti wordt door de meesten als vervuiling ervaren.

CDA-Amsterdam strijdt al enige tijd tegen de graffiti en heeft zelfs een graffiti zwartboek laten opstellen. En met succes. CDA-Noord heeft in de raad voorgesteld om graffiti flink aan te pakken. Het beleid van het stadsdeel is nl. dat alleen godslasterlijke en discriminerende teksten worden verwijderd. Patricia Wouda heeft toen in de raad een link gelegd tussen graffiti en gevoelens van onveiligheid en vervuiling. De raad is uiteindelijk niet akkoord gegaan van graffiti aanpak in heel Noord, maar wel in de wijkaanpakwijken bij wijze van proef.

Donderdag mocht ik als portefeuillehouder openbare ruimte de eerste Bannebrug gedeeltelijk voorzien van een soort laklaag, die graffiti afstoot. Door het koude weer konden we niet de hele brug mooi grijs maken, maar het begin is er. We gaan alle vier de bruggen weer graffiti vrijmaken. Hierna volgt de rest van de Banne, Nieuwendam-Noors, Vd Pekbuurt en Vogelbuurt/ IJplein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten