woensdag 3 februari 2010

Goede Voornemens Borrel Vrijwilligerscentrale

Speciaal voor Noorderlingen organiseerde de Vrijwilligerscentrale Amsterdam-Noord in de Noorderparkkamer een Goede Voornemens Borrel. Zij willen laten zien dat er van alles te doen is in Amsterdam-Noord. Werk waarbij ook veel vrijwilligers gewenst zijn.
“Veel mensen zouden best eens iets voor een ander willen doen. Of voor een betere buurt, een schoner milieu of rechtvaardige wereld. Je kunt een leerling van de basisschool helpen bij de overstap naar de middelbare school. Je kunt een inburgeraar helpen met de Nederlandse taal. En nog veel meer” aldus de VCA.
Werk van vrijwilligers is onmisbaar. Juist die vrijwilliger kan het verschil maken. Vrijwilligerswerk kan ook goede werkervaringplek zijn voor mensen die weer willen gaan deelnemen aan het arbeidsproces. Juist omdat wij in onze partij veel spreken over ondersteunen van vrijwilligerswerk wilde ik hier luisteren naar verhalen over moeiten en kansen in vrijwilligers vinden en inzetten.
Leuke gesprekken gevoerd over begeleiding brugklassers, het snoeien van rozentuinen, kansen voor het Zonnehuis en maatschappelijke stages bij kinderboerderijen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten