dinsdag 2 februari 2010

Bewoners in sociaal isolement door parkeertarieven.

Voorrang voor de gezonde stad heet het actieprogramma van de zogenaamd sociale coalitie Asscher Van Poelgeest. Reductie van uitstoot is het doel en daarvoor mogen de parkeertarieven gemiddeld met 27% omhoog in Amsterdam. Na veel gesputter in de stad is het er doorgekomen.
Vanuit het CDA hebben we hierbij stedelijk duidelijk gewezen op het effect wat het zal hebben op het verenigingsleven en het bezoek van onze stadsbewoners. Toegezegd werd dit te zullen monitoren, maar ondertussen werd de verhoging er doorgedrukt.
In het portefeuillehouderoverleg verkeer heb ik me hard gemaakt om zondagmorgen in ieder geval gratis te houden in de hele stad. Ook voor deze dag lagen enorme tariefsverhogingen klaar.
De eerste resultaten zijn inmiddels binnen. De parkeerinkomsten vallen tegen zegt het stadsbestuur. Daar moeten we wat aan doen is de opmerking. Volgens het CDA was de doelstelling echter luchtkwaliteit en niet het geld. Ook luchtkwaliteit laat slecht 3,8% minder uitstoot zien, terwijl meer verwacht werd. Vandaag is het voor de CDA de druppel. Onze bewoners ontvangen minder bezoek. Vooral ouderen en mensen met een lager inkomen lijken de dupe. Zij krijgen volgens de telegraaf http://tinyurl.com/yf52y7z zelfs de helft minder bezoek. Wat betekent dit voor de lokale sportverenigingen en de bereidheid vrijwilligerswerk te doen? Voor het CDA is het duidelijk. Voorrang voor een sociaal gezonde stad. Terug naar de oude tarieven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten