maandag 21 december 2009

Javaveer punt van discussie

Al in 2007 kwam Kees Poldervaart(CDA) met het initiatief om een gratis veerverbinding te laten varen tussen Noord en Zeeburg. Een logische, want zolang we niet over water kunnen lopen is een veer een belangrijk alternatief. Een raadsbreed gesteund voorstel leidde er in de gemeenteraad toe dat Lex van Drooge(CDA) een motie met dezelfde strekking heeft ingediend, welke is aangenomen. Toch hebben we lang moeten wachten op een reactie vanuit de Centrale Stad.
Wethouder Gerson komt met een antwoord. Een commerciële verbinding die als toeristische verbinding diverse locaties langs het IJ aandoet en in de spits rechtstreeks vaart tussen Noord en Zeeburg.
Als stadsdeelbestuur hebben we hierop teleurgesteld gereageerd. Wij zijn zeer voor de directe verbinding, maar principieel tegen een betaalde overtocht. De voorgestelde verbinding is toeristisch gezien zeker een aanvulling, maar infrastructureel geen verbetering.
Om het Damrak over te steken hoef je immers ook geen €1,70 te betalen. De veren zijn in onze ogen varende bruggen en kunnen niet gezien worden als openbaar vervoer. Ik zal me dan ook blijven inzetten om namens het stadsdeelbestuur de gratis verbinding voor elkaar te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten