vrijdag 4 december 2009

Bezoek huurdersvereniging Floradorp

Tijdens het vrijwilligersdiner in november heb ik gesproken met vertegenwoordigers van de huurdersvereniging Floradorp. Als bestuur komen we volgens hen te weinig in hun buurt. We hebben daarom direct een afspraak gemaakt en vrijdagmiddag 4 december is het dan zover.
Na een bak koffie gaan we de Binnenhofstraat door, over de Sneeuwbalweg etc kijken naar de kleine ergernissen van de buurtbewoners.
Opvallend is dat de wijk gelukkig weinig zwerfvuil kent, behalve rondwaaiend bouwafval. Punt van aandacht zijn de afgebroken paaltjes en op sommige plekken aan de Floraweg de boomwortels die de tegels opdrukken. Aandacht wordt gevraagd voor de jongeren die de bankjes in brand steken. Waarom doen ze dit toch vraag ik me wel eens af. We kunnen wel altijd doen of het normaal is, maar wanneer de jongeren bekend zijn, is aanspreken op gedrag en de effecten van hun gedrag in mijn ogen vereist.
Na een stevige wandeling door een regenachtige, maar gezellige Florabuurt, sluiten we de dag af met een biertje en kan het weekend beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten