woensdag 9 december 2009

Dierenwelzijnsbeleid

Tijdens de commissievergadering Leefomgeving wordt uitgebreid stilgestaan bij het dierenwelzijnsbeleid, zoals ik dat de raad heb voorgelegd. Diverse belangstellenden zijn aanwezig. Dit loopt uiteen van dierenbescherming tot wilbeheereenheid, tot kattenasiel.
De insprekers en commissie spreken zich positief uit over de nota.

Eén punt vraag wat meer tijd en dat is de jacht. Verschillende fracties vinden de door het bestuur gekozen nul optie te beperkend. Wanneer er aanleiding tot jacht is, moet dit kunnen. Vooral voor het in stand houden van de weidevogel is een maximale hoeveelheid vossen een vereiste. Na een lange discussie hebben we een goede uitleg van de tekst gevonden en maken we met de wildbeheereenheden afspraken op maat, afhankelijk van de lokale situatie.

Leuk ook te zien dat zoveel mensen betrokken zijn op het welzijn van dieren. Voor mij is vooral belangrijk dat het niet bij woorden blijft, maar vooral bij daden. Dit is de reden geweest dat ik afgelopen jaar de acties met nestkastjes heb gehouden, maar ook de actie met de eendjes heb georganiseerd. Ludieke acties die mensen aanspreken leidt meer tot het verwezenlijken van ons doel dan alleen een beleidsstuk. Doelstelling blijft: ken de dieren in je omgeving en weet hoe je er mee om moet gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten