vrijdag 20 november 2009

Werkbezoek Noorder IJplas

Vrijdagmiddag in de stromende regen bezocht ik met mijn collega’s de Noorder IJplas. Het gebied tussen Amsterdam-Noord en Zaandam is niet bij elke Amsterdammer even bekend. Zelfs collega Rob Post, die overal in Noord wel eens geweest is, moest bekennen hier nog nooit geweest te zijn.

Bij de Noorder IJplas wordt de komende jaren flink gewerkt. Niet alleen pal er naast Bij het realiseren van de 2e Coentunnel, maar ook in de plas. De Amsterdamse Grondbank gaat hier de komende jaren zand overschotten storten. Zand dat afkomstig is uit bijvoorbeeld het traject van de Noord-Zuidlijn, de bouw bij Overhoeks en nog veel meer bouwprojecten.

De grond wordt gebruikt voor het verontdiepen van de plas. Hierdoor ontstaat een beter leefklimaat voor bepaalde planten en dieren in de plas en betekent het eigenlijk dat de natuurwaarde van de plas verbetert. Noord krijgt er hierdoor een waardevoller stukje Amsterdamse hoofdgroenstructuur bij. Nu een verhaal, straks de praktijk, die voor Amsterdammers en Zaankanters een mooi recreatiegebied kan opleveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten