vrijdag 27 november 2009

Afvalinzameling het thema van begrotingsraad

De raadsvergadering staat in november traditiegetrouw in het teken van de begroting en de afvalstoffenheffing. Voor dit jaar is vooral de laatste een duidelijk onderwerp van gesprek. Om de bewoners van Noord niet te veel tariefsverhoging te laten betalen wordt een beroep gedaan op de algemene middelen van de begroting. Dit jaar 1,8 miljoen. In het bijzonder omdat in het verleden niet is verhoogd, het Afval Energiebedrijf komt met hogere tarieven en de grofvuilinzameling in 2008 is veranderd naar 1 keer per week op straat.

De discussie ging dus voornamelijk over hoe vaak grofvuil ingezameld zou moeten worden en op welke manier we de bereidheid van de inwoners om naar het afvalpunt te gaan en meer gescheiden te gaan aanbieden, zodat de kosten omlaag kunnen.

CDA en PvdA hebben een voorstel ingediend om de wekelijkse inzameling tot de zomer in stand te houden. Wel moet er een onderzoek gedaan worden naar de effecten van het huidige systeem, de kijk van bewoners hierop en de bereidheid hier meer voor te betalen. Het laatste is relevant omdat de noodzaak over te stappen naar een soberdere manier van inzamelen groter wordt naarmate de betalingsbereidheid kleiner wordt. Grootste uitdaging wordt bij alle Noorderlingen te benadrukken dat ze het tarief grotendeels in eigen handen hebben.

26 november 2009 Leden kiezen unaniem hun lijsttrekker

Tijdens de algemene ledenvergadering van het CDA Amsterdam-Noord is de CDA-kandidatenlijst voor stadsdeel Noord vastgesteld. In goede sfeer en zonder veel discussie is de door het bestuur voorgelegde lijst zonder aanpassingen bij acclamatie vastgesteld. Dit is uniek te noemen, meestal wordt er wel iets geschoven.

Voor mij betekent dit dat de leden me weer als lijsttrekker hebben verkozen. Net als in 2006 zal ik tijdens de campagne weer de standpunten van mijn partij uitdragen en verantwoording afleggen voor de deelname van onze partij in dit stadsdeelbestuur.

Patricia Wouda is de nummer twee. Zij is beoogd fractievoorzitter. De afgelopen periode heeft ze met haar scherpe, maar zeer inhoudelijke wijze van debatteren laten zien het debat in de raad een kwaliteitsimpuls te kunnen geven. Vooral op het gebied van welzijn en armoedebestrijding heeft zij duidelijke voorstellen gedaan.

Kees Poldervaart is op de nummer drie positie terug te vinden. De huidige fractievoorzitter is al geruime tijd actief voor het CDA in Noord en zal ook voor de komende periode zijn steentje gaan bijdragen. Zijn nuchtere kijk als ondernemer zorgt voor een no nonsense politiek, waar we meer aan hebben dat de vaak voorkomende incidentenpolitiek.

Maar voor het 3 maart is, moet er nog veel werk verzet worden. Niet alleen als lijsttrekker, maar vooral als wethouder wil ik me de komende tijd vooral ook blijven focussen op een Noord dat luistert naar de mensen en dat laat merken in haar beleid en daden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten