woensdag 12 augustus 2009

Populistisch VVD vergeet eigen parkeerverleden

Onbegrijpelijk is de populistische manier waarop de VVD momenteel de bewoners van Noord benadert over de invoering van betaald parkeren. Met hun net gekozen lijsttrekker Bob Plantinga doet de VVD op het Buikslotermeerplein alsof zij als partij altijd tegen de invoering van betaald parkeren zijn geweest. Een schaamteloze vertoning. Juist deze voormalige VVD- wethouder heeft de plannen voor parkeergarages tegen betaling in verband met uitbreiding en verbetering van het winkelcentrum altijd omarmd. Sterker nog, hij stond in 2004 als wethouder verkeer aan de wieg van de besluitvorming over dit onderwerp.

Toen het besluit viel over invoering van het 90-cents tarief voor de parkeerplaatsen in en op het Buikslotermeerplein zat de VVD in het bestuur en heeft zowel in het dagelijks bestuur als in de raad in december 2005 ingestemd. Maar ja, nu komt het in verband met de verkiezingen zeker beter uit dit te verzwijgen.

Vreemd ook dat de pers hen die spiegel niet voor heeft gehouden. Ja, de VVD heeft tegen uitbreiding van het betaald-parkeergebied naar de omliggende woonwijken gestemd, maar met alle eerdere plannen en projectbesluiten hebben ze ingestemd. Wanneer je dan stoer wilt doen, moet het wel kloppen natuurlijk. Wat wil de VVD bereiken? Wel betaald parkeren in het winkelcentrum, tenminste daar hebben ze ooit volmondig mee ingestemd, maar geen betaald parkeren in de woonwijken er omheen. Die wijken moeten we dan maar vol laten lopen met bezoekers van het winkelcentrum, want een concreet alternatief hebben ze niet aangedragen.

Maar op 1 augustus staat de VVD niet in die woonwijken, maar is zij in het winkelcentrum gaan staan om tegen iedereen die het horen wil te zeggen dat zij tegen betaald parkeren zijn. Snapt u het nog? Ik kan dit alleen zien als een vorm van naïef populisme. Duidelijk is wel, de verkiezingen zijn schijnbaar al weer begonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten