donderdag 17 juni 2010

Structuurvisie Amsterdam 2040

CDA: Onderzoek naar wonen in Noorder IJplas

Vanuit Noord wil de raad een duidelijk signaal richting de centrale stad geven wanneer het gaat om de ruimtelijke ontwikkelingen van Amsterdam en in het bijzonder van Noord hierbinnen.
Vanuit CDA heeft raadslid Harm-Jan van Schaik bepleit voor een structurele verbinding tussen het Java-eiland en de Boorstraat. “Noord is onderdeel van de stad. Hier horen goede verbindingen over het water bij. Op korte termijn betekent dat in onze optiek een varende brug”, Verder heeft het CDA gepleit voor een vitaal landelijk Noord, windmolens bij de Noorder Ijplas in plaats van bij Zunderdorp. Gepleit voor het behoud van het dorpse en groene karakter van Schellingwoude en tegen bebouwing bestaande sportvelden van de Meteoor en op sportpark Melkweg.
Met betrekking tot Noorder Ijplas hebben we een amendement ingediend. In het DB voorstel werd expliciet aandacht besteed aan de komst van woonboten van ADM-ers naar de Noorder Ijplas. Voor het CDA gaat dit te ver. We kunnen niet de ene groep bevoordelen boven een andere. Wij zien meer in breed onderzoek naar mogelijkheden van toevoegen van een woonfunctie in de Noorder Ijplas Ons eerste amendement van de nieuwe raadsperiode haalde ruime steun. Alleen Groen Links en SP stemden niet in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten