dinsdag 20 november 2012

Sinterklaasintocht Tuindorp Oostzaan 2012

Ook dit jaar is de intocht van Sinterklaas weer een groot succes. Wanneer ik samen met onze dochter om half tien aan kom lopen zijn de Pieten van de Pietenband als druk aan het oefenen. De Pieten laten onze dochter hun busje zien en ze mag daarna mee dansen. Welk kind wil dat nu niet?

Gelukkig loopt het terrein steeds voller. Heel veel kinderen hebben ook dit jaar de weg weer gevonden. Als spreekstalmeester mag ik samen met de Pieten de kinderen warm laten draaien voor de komst van de stoomboot. Hard oefenen we de liedjes en zelfs politieagent Dennis danst even mee met de Pieten.  Om half elf komt langzaam de boot aangevaren.  Samen met Jaiden en Quinty sta ik natuurlijk direct klaar bij de steiger om alle kinderen te melden wat er te zien is en hem een warm onthaal te geven. Sint is zoals altijd weer even enthousiast en neemt de tijd om elk kind de hand te drukken, de tekening aan te pakken en begint daarna aan zijn rondtoer van Tuindorp naar de Molenwijk, Mercuriusplein en uiteindelijk Zonneplein, met een groots feest in het Zonnehuis.
Er leuk vind ik dit jaar ook het Mercuriusplein. Sint heeft hier net iets meer tijd voor alle kinderen en de winkeliers laten zich hier van hun beste kant zien. De slager heeft lekkere broodjes rookworst en erwtensoep. De Pieten geven ware concerten etc.
 
We mogen blij zijn met zoveel vrijwilligers die het Sinterklaascomité Tuindorp Oostzaan ook dit jaar kon inzetten en ook de sponsors en politie bedankt voor de manier waarop we deze 73e intocht mochten vieren!

 
 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten