vrijdag 16 november 2012

Politiek Café over de Kennisstad Amsterdam

Terwijl bovenin de Schreierstoren de nieuwe Beaujolaisproeverij plaatsvindt, komt elders in de toren CDA Amsterdam bij elkaar. De zaal is flink vol en de sprekers Paul Doop en Pieter Gerrit Kroeger nemen de gasten mee over enerzijds Amsterdam Kennisstad en anderzijds de toekomst van het CDA in de urbane gebieden.
 
Het eerste deel over de kennisstad laat met name Paul Doop, voorzitter Raad van Bestuur van de UvA en HvA, de kansen zien die in Amsterdam liggen. Met name de kracht van twee universiteiten, twee academische ziekenhuizen en de hogescholen moeten we niet onderschatten. Toch is de stad ook kwetsbaar, wanneer we kijken naar de focus die in het verleden op de financiële sector is gelegd. Dilemma wat naar voren komt is in hoeverre je wetenschappelijk onderzoek kunt laten sponsoren door het bedrijfsleven.
 
Na de pauze neemt Pieter Gerrit Kroeger, CDA Trendwatcher en journalist, de leden mee in de laatste verkiezingsuitslagen van september 2012. Het wordt een ware marteling, waarbij je hoopt dat ie uiteindelijk eindigt met een "en ze leefden nog lang en gelukkig". Dit einde komt er niet. Het CDA wordt vooral uitgedaagd in te zien dat er iets wezenlijk moet veranderen om de aansluiting met de kiezer weer terug te krijgen. We moeten niet alleen de taal van de hedendaagse kiezer leren verstaan, maar ook beseffen waar we de nadruk op moeten leggen in ons verhaal. De kiezer krijg je niet terug met marketing, maar vooral met je boodschap. Deze ontstaat niet door te zenden, maar door daadwerkelijke verdieping in de samenleving.
 
Als voorzitter van CDA-Amsterdam voel ik me aangesproken deze opdracht op te pakken. Zeker met de laatste peilingen in het achterhoofd is er voor het CDA in Amsterdam nog een lange weg te gaan. Nu is het zaak om niet halverwege die weg te gaan zitten, maar juist een slok water te nemen en door te gaan.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten